fondexx proptrading meetup

Проптрейдинг - що це таке?

В статті, ми розберемо що таке проптрейдинг, як він працює в нашій компанії, та як отримати гроші в управління, якщо ти маєш здібності або повноцінну стратегію
28 Жовтня 2022

Один з напрямків роботи Fondexx - проптрейдинг. Якщо коротко описати цей процес: компанія Fondexx надає гроші і підтримку трейдерам, які проявили себе як здібні люди, або трейдерам, які вже мають власну торгову стратегію, але потребують капіталу для масштабування. 

Наприкінці статті ви знайдете шляхи отримання рахунку в управління від компанії Fondexx. Компанія підтримує проптрейдингові процеси на американському ринку акцій або на ринку криптоактивів. 

Що таке Prop Shop?

Prop Shop (проптрейдинговий бізнес) - це трейдингова фірма, яка використовує власний капітал для отримання прибутку від торгівлі. "Prop" - це скорочення від «proprietary» ( власний ). Трейдери в пропі використовують різноманітні активні інвест-стратегії для торгівлі акцій, опціонів на акції та інших деривативів. Виконання угод (execution) може проходити і алгоритмічно і вручну. Трейдери «Проп-шопів» можуть торгувати в Long, в Short або робити і те, і інше, в залежності від правил своєї стратегії. 

Image
проптрейдинг фото з інтернету

Яка схема роботи Prop Shop?

Засновники компанії, як правило досвідчені трейдери, фундують компанію, та залучають первинний капітал. Трейдери фаундери організовують програму відбору і підготовки нових трейдерів. Оголошують набір, роблять промоактивність пропу. 

Проптрейдингова компанія надає первинний ризиковий капітал (наприклад, $3000), плечі (наприклад 1 до 30), програмне забезпечення та навчання. 

Проп-трейдер, який проходить відбір надає свій час, свій талант, та 50% від прибутку (на першому етапі, згодом відсотки можуть покращуватися в сторону трейдеру). Успішний проп-трейдер також зобов"язаний ділитися своїми напрацюваннями з іншими відповідними членами команди, допомагати готувати інших трейдерів. 

Як правило, після досягнення проп-трейдером певного рівня системного доходу, постає питання про розвиток проп-трейдера. Є два варіанти: або компанія може запропонувати кращі умови, сталу заробітну плату та інші можливості, або проптрейдер може вирішити, що краще торгувати на свій капітал зі своїми ризиками, проте з вище payout (вже наприклад не 50%, а 95-100%).

Динаміка змін в індустрії prop shops

Розвиток ринку акцій - це відкритий процес у відкритій системі. Тому торгівля акціями постійно породжує можливість розробки і застовування високоприбуткових торгівельних стратегій. З метою мастабування прибутків, трейдери, що розробляли ці стратегії залучали послідовників, та вчили їх секретами професії. Іще на початку 2000-них, ринок дозволяв на простому арбітражі імбеленсів, який був доступний навіть емігранту без освіти, заробляти сотні відсотків на рік. Проте часи змінилися і змінилися і стратегії, і тактики їх застосування.  На сьогодні в світі залишилось небагато таких компаній. Бо успішні еволюціонували до Hedge Fund рівня, а неуспішні закрилися. Проблемою стала і зміна регуляторного поля в США, отримувати доступ до капіталу стало складніше через впровадження Volcker rule 

The Volcker rule generally prohibits banking entities from engaging in proprietary trading or investing in or sponsoring hedge funds or private equity funds. - source https://www.federalreserve.gov/ 

Отож, регуляція в США на певний час призупинила розвиток проптрейдингових компаній, тому багато з них переїхало в Канаду, звідки вихідці вже розмножили ідею і трейдингові стратегії по всьому світу. 

Як працює проп Fondexx?

Отож, як ми повідомили вище, наш холдинг підтримує також бізнес-процес проптрейдингу. Щоб отримати торгівельний рахунок з капіталом компанії, необхідно пройти певний відбір, або довести свої компетенції та здатність заробляти гроші торгівлею акціями. 

Які є шляхи? (від найдешевшого, до найскладнішого)

  • Безкоштовний челендж на Трейдинг Симуляторі. В жовтні 2022 року ми провели перший тестовий. Підписуйтесь на наш інстаграм, вступайте в нашу спільноту в телеграм і ви не пропустите наступний такий челендж.
  • Щорічний конкурс трейдерів. Проводиться щороку в лютому протягом місяця. Наступний - в лютому 2023 року. За результатами конкурсу 5 переможців потрапляють в проп, та отримують грошові призи. Участь у конкурсі платна - $25-35 (таким чином ми відсікаємо маніпуляторів та "любителів халяви")
  • Комбайн. Проводиться регулярно, щомісяця. Почати участь у програмі можна в будь який момент. Конкуренції немає - потрібно виконати умови програми. Комбайн є платною програмою ($50, $150 та $300). Комбайн передбачає менторські сесії, доступ до навчальних матеріалів, безкоштовне надання трейдингового софту. 

Останні новини пропу

Гліб Козак, директор Fondexx, у четвер 28 червня оголосив екстра міні-відбір у проп. Для участі потрібно описати свою стратегію та пройти відео-інтерв"ю. Переможесь отримає ризиковий депозит в управління на $1500. Дедлайн 31 жовтня.

Відгук про проходження конкурсу:

 

 

Один з переможців конкурсу, нещодавно був прийняти на роботу до фонду FNDX Systematic після 1 року роботи в пропі. Ось інтерв"ю з ним:

 

 

Якщо у вас залишились запитання про те як потрапити в проп, як працює проп. Зареєструйтесь на нашу безкоштовну консультацію!