traders, investors, meetup, мітап трейдерів, інвесторів, акції, фондовий ринок

Підсумки Portfolio Management meet-up

Перед новорічними святами ми запустили наш оффлайн клуб для портфоліо інвесторів. Це закритий клуб без онлайн відвідування. Ми започаткували його з дуже амбітною метою - створення комьюніті професійних та найуспішніших інвесторів фондового ринку! Та хочемо поділитись тезами наших лекторів для учасників які не змоги відвідати нашу першу зустріч, а також усім, хто захоче доєднатись до нас у майбутньому.
17 Cічня 2024

Друзі, раді бачити вас знову разом з нами!       
Вітаємо всіх з Новим 2024 роком! Бажаємо успіхів в прийдешньому році, великих профітів та мирного неба!      
 

Почати варто з ідеї створення та подальшого бачення напрямку розвитку нашого Portfolio Management клубу на ці питання нам дасть відповідь Генеральний директор компанії, Гліб Козак: 

  • Гліб, ​​чому ти вирішив створити закритий клуб для інвесторів та портфоліо менеджерів? Яка його мета?

     

  • “Вирішив створити цей клуб, бо нам не вистачає професійного спілкування про портфоліо менеджмент. Наразі 99% контенту онлайн та офлайн в Україні орієнтовані на новачків. І хоча індустрія у нас тільки зароджується, все одно вже варто мати простір для професійної розмови. Стратегічно в Україні буде 20+ активних фондів та 100+ активних портфоліо менеджерів. Ці люди мають мати простір для ґрунтовного професійного спілкування.”

     

  • “В чому перевага клубу для його учасників? Які плани і цілі ставиш для клубу та його учасників на майбутнє?

 

  • “Учасники отримають можливість професійно рости, валідувати свої ідеї, отримувати нові інсайти щодо тактики та стратегії практики менеджменту фондів. План - провести 4 якісних мітапи в 2024. Цілі - 50 інтелектуально задоволених членів клубу.”

 

Закінчили ми рік ґрунтовним та незвичним дослідженням заможності українців, виявили певні тенденції, характер змін. На повний зміст дослідження я залишу посилання  тут https://fondexx.com.ua/blog/ukrainci-ta-kapital. Вилилось це все в незвичний продукт нашої компанії у вигляді калькулятора, за допомогою якого кожен українець зможе в 2024 році підрахувати свій поточний стан капіталу. Це ми детально обговорювали на івенті, але для вас підготували відповіді на головні питання від Голови департаменту розробки, Ліни Черевко: 

 

  • “На мітапі ти презентувала проект по аналізу заможності україців. Судячи з показників які були виявлені протягом дослідження і середнього достатку українця чи можна сказати що дозволити собі інвестувати в акції може майже кожен українець?”

 

  • “Так, практично кожен українець чи українка може дозволити собі інвестувати в акції. Не зважаючи на хибне загальне уявлення, що інвестиції одразу мають бути глобальні, почати дійсно можна з малого - відкрити торговий рахунок, спробувати купити кілька акцій, спостерігати за ними. Більше того, це питання передбачає не лише фінансову змогу почати інвестувати, а й ментальну готовність до освоєння цього процесу, бажання вчитися та розбиратися як працює ринок. Але приємно спостерігати що інтерес до сфери зростає з часом, а індустрія розвивається, зокрема завдяки зусиллям нашої команди.”

 

  • “Згідно динаміки показників розвитку українців в період з 2017 по 2021, рівень заможності зріс майже вдвічі. Якщо припустити, що українці не массово, для початку, але хоча б якусь частину свого прибутку інвестували в акції, наскільки б виріс цей відсоток заможності?”

 

  • “Перш за все, 2021 рік вважається одним з найуспішніших для української економіки, тому не дивно що зріс загальний рівень заможності громадян. За період з 2017 по 2021 рік американський ринок акцій зріс майже вдвічі (S&P500), тож цілком логічно припустити, що інвестиції в акції могли б збагатити також громадян України. Також, вважаю за потрібне зауважити, що не зважаючи на те що останні два роки зробили українців відчутно біднішими, саме інвестиції могли б бути інструментом для збереження та збалансування власного капіталу, адже американський ринок акцій, хоч і реагує на світові кризи та негаразди, проте має відчутну тенденцію до зростання.”

 

2023 рік відзначився значним попитом на використання штучного інтелекту у роботі компаній та побуті кожного з нас. Полегшуючи аналіз та обробку масивів даних, наш інвестиційний фонд та навчальні продукти не могли не відреагувати на віяння сучасності та почали працювати над передбаченням можливих змін у фінансовому світі завдяки AI помічникам. Тому з відповідною презентацію виступив Голова напрямку Інновацій та Навчального процесу, Дмитро Бахтін:

 

  • ”На оффлайн івенті ти презентував нову модель портфельного інвестування із застосуванням штучного інтелекту для збору та аналізу даних. Я правильно розумію, що ми в перших рядах тих, хто зайнявся цією розробкою, і це дасть нам конкурентну перевагу як фонду та освітньому центру?”

 

  • “Так, ми йдемо в ногу з часом, і щойно OpenAI випустив chatGPT 3,5 у світ, ми вже тоді почали інтенсивно досліджувати і розробляти нові способи аналізу з використанням цих технологій. За останній рік індустрія AI набрала неймовірних обертів, що на порядок поліпшило роботу наших методів. Ми навчилися не тільки знаходити найкращі можливості на ринку під задані метрики ризику і прибутковості, а й за допомогою АІ можемо дуже докладно на реальних прикладах пояснювати, як все це працює.”

 

  • “​​Ця модель доступна тільки інституційному/корпоративному гравцю чи рітейл трейдер теж може її використовувати?”

 

  • “За великим рахунком з поточним рівнем можливостей, все продиктовано толерантністю до ризику в конкретного трейдера або інвестора, тому можна використовувати наші методи незалежно від розміру стартового капіталу. Потрібна лише голова на плечах і бажання вчитися.”

Це лише невеличка частина того, що ми можемо вам розповісти, в рамках закритого клубу, де ми не ведемо записи чи онлайн трансляції.

 “Те що обговорюється в клубі - залишається в клубі.”

Це був наш перший досвід створення такого івенту за зачиненими дверима. Але не останній, тому раді презентувати нашу наступну зустріч:

27 березня, 19:00, Unit City.

Запрошений гість - портфоліо менеджер Юрій (Millenium Capital, London), розкаже нам про те, як у їх фонді влаштований інвестиційний процесс, як структурована робота в команді, як вони працюють з ризиком та алокацією капіталу. В управлінні команди Юрія - понад 500M, в планах збільшити до 1,5 мільярду. Невеличкий спойлер: просадка в 4% недопустима!!! 

 

Як потрапити на івент? 

Реєструйся за посиланням або пиши нам у Телеграм: “Хочу на івент 1/4 2024” .

Ми очікуємо пофесіоналів спільноти або тих хто бачить свою кар'єру в нашій сфері. Будемо раді вас бачити! 

 Вирушаю на Event 

Телеграм:

@fndxmanager_ai