NYSE Long Short Position

Що таке ЛОНГ?

Інвестування на фондовому ринку може бути прибутковою справою, але важливо розуміти основи, перш ніж починати. Два важливих поняття, які необхідно знати, - це довга та коротка позиції, які стосуються позиції інвестора щодо певної акції. У цій статті ми пояснимо, що таке довга та коротка позиції, їх переваги та ризики, а також як їх займати.
16 Вересня 2023

Що таке ЛОНГ позиція?

Long (Довга) позиція - це коли інвестор купує акції з розрахунком на те, що їхня вартість з часом зросте. Наприклад, припустимо, ви купуєте 100 акцій компанії XYZ за ціною $50 за акцію. Ви зробили попередній аналіз та висунули припущення, що ціна акцій зростатиме, тому утримуєте їх протягом певного часу. Якщо ціна акцій зросте до $60 за акцію, ви зможете продати їх з прибутком $1,000 ($10 х 100 акцій).

 

Потенційні переваги лонгової позиції включають можливість отримання значного прибутку, якщо ціна акції зросте, а також отримання дивідендів від компанії. Однак існують і певні ризики. Якщо ціна акції знизиться, ви можете втратити гроші, не маючи ризик стратегії - надто тривале володіння акцією може завдати ще більшої шкоди, якщо її вартість значно знизиться. Але, крім того що ціна на акцію може вирости, ціна також може впасти. Як заробити трейдеру у такому випадку? в такому випадку ми будемо використовувати протилежну Лонгу позицію - ШОРТ, або коротка позиція.

 

Основні відмінності між довгими і короткими позиціями

Ключова відмінність між довгими та короткими позиціями полягає у ставленні інвестора до вартості акцій. Довга позиція - це "бичача" стратегія, яка передбачає, що ціна акції зросте, тоді як коротка позиція - це "ведмежа" стратегія, яка передбачає, що ціна акції впаде. Довгі позиції зазвичай вважаються менш ризикованими, ніж короткі, оскільки інвестор може отримати прибуток від зростання акцій, тоді як короткі позиції можуть призвести до необмежених втрат, якщо ціна акцій продовжить зростати.

 

Як відкривати довгі позиції?

Існує кілька способів займати довгі позиції на фондовому ринку. Один із них - купувати акції напряму і завдяки проп-компаніям, таким як Fondexx, це не вимагає значного капіталу але потребує певних знань. Інший спосіб - використовувати деривативи, такі як ф'ючерси, опціони або контракти на різницю (CFD), які дозволяють інвесторам спекулювати на зміні цін на акції без фактичного володіння ними.

 

Щоб на практиці зрозуміти як це виглядає - достатньо зайти до нас на сайт та після короткої реєстрації в Особистому кабінеті на прикладі платформи RT виконати прості дії за наступною інструкцією: 

 

  1. Встановлення платформи, в нашому випадку РТ (більш детальна інструкція з нашого YouTube каналу)
  2. Авторизація в платформі РТ за даними з Особистого кабінету

  1. Додавання акції TSLA за тікером у вотч лист

  1. Натискаємо на Тікер в вотч листі щоб обрати акцію для торгівлі

  1. Змінюємо кількість акцій, на 200.

  1. Нам немає різниці яким ордером виконати лонг, так як ми навчаємось, тому -  Натискаємо  “Buy Market” 

 

Все, можемо вас привітати - ви зробили свою першу трейдерську угоду на Лонг. 

Чи було це складно? - Технічно, абсолютно ні. 

 

Що треба враховувати при відкритті та закритті позицій на реальному рахунку?

 Є те, про що Вас не завжди попереджають більшість брокерів - це про вартість відкриття такої позиції. Бо, за кожні придбані та продані 100 акцій, ви сплачуєте брокеру комісію. А також для користування платформою ви маєте сплатити певну вартість за її користування. Отож, в цей самий момент більшість брокерів і готує для вас пастку, розповідаючи що вартість платформи нуль, а вартість комісії розмиває до декількох центів на 1 акцію, щоб вам здалось що все дешево. 

Наприклад, поганий брокер каже вам: “У вас вартість платформи 0, комісія 4 центи на акцію, беріть торгуйте!” 

Начебто небагато, згодні? Але порахуйте на 10.000 акціях! А це зовсім невеликий об’єм для трейдера - отож, в перерахунку, ви сплатите 400 доларів за місяць торгівлі у такого брокера! 

І візьмемо за приклад гарного брокера - Fondexx. В нас ви сплатите 40 доларів за найдешевшу платформу і 77 доларів комісію за ті ж самі 10.000 акцій об’єму. Отож будьте уважні - кожен ваш Лонг або Шорт має вартість незалежно від того отримаєте ви прибуток або збиток!   

 

Але залишається питання, чому ми обрали саме Лонг позицію, а не шорт в даний момент часу? 

Бо ми навчались і в нас не було задачі визначити тренд руху та отримати прибуток. Лише технічно виконати угоду, бо однією з головних запорук успішного трейдингу - це вміння користуватись софтом на всі 100%. А вже потім, вміння аналізувати ринок. 

Щоб мінімізувати ризик і максимізувати прибуток при відкритті довгих або коротких позицій, важливо проводити ретельні дослідження та аналіз, встановлювати стоп-лосс ордери для обмеження потенційних збитків і диверсифікувати свій портфель для розподілу ризику. Для того щоб навчитись визначати напрямок угод, потрібно почати поступово вивчати трейдинг, як нову науку. І краще за все почати з курсу NYSE Initial Point, який у зручному для більшості користувачів форматі записаних відео уроків у зручний для вас час зможе дати вам всю необхідну базу для початку вашої трейдингової кар’єри. Але якщо ви вбачаєте для себе онлайн формат більш зручним - курс NYSE PRO - дасть повний об’єм інформації, навичок та знань необхідних професійному трейдеру для заробітку.  

 

Підсумуємо:

Лонг - це важливе поняття в біржовій торгівлі, яке повинен розуміти кожен інвестор. Відкриваючи довгу позицію, інвестор робить ставку на зростання акцій, в той час як коротка позиція - на їх падіння. Обидві стратегії мають потенційні переваги та ризики, і існують різні способи займати довгі позиції на фондовому ринку, залежно від цілей інвестора та його толерантності до ризику. Як і з будь-якою інвестиційною стратегією, важливо провести ретельне дослідження та аналіз, перш ніж займати будь-які позиції, і враховувати такі фактори, як ринкові тенденції, розвиток галузі та фундаментальні показники компанії.

Якщо ви зацікавлені в тому, щоб дізнатися більше про довгі позиції, але почати це структуровано і поглиблено, реєструйтесь у нас на сайті і наші менеджери обов’язково Вас проконсультують з чого вам краще почати у світі трейдингу. 

Не забувайте завжди оцінювати свої інвестиційні цілі і толерантність до ризику, перш ніж приймати будь-які інвестиційні рішення. За наявності правильних знань і стратегії, а також за допомогою Fondexx, який надасть Вам найкращий софт за найдоступнішими цінами, довгі і короткі позиції будуть найкраще реалізовані Вами на шляху досягнення ваших фінансових цілей. 

Реєстрація