ІВІТ ВТС

Як торгувати BTC через акції ІВІТ?

Дуже знаково, 11 січня 2024 року, почались торги 11ти новостворених ETF на Біткойн (BTC). Ще в червні 2023 року ряд компаній, включно з Black Rock, подали заявки на створення своїх ETF фондів у Комісію по цінним бумагам та біржам США (SEC). Головною задачею цих ETF фондів було вирішення проблеми прямих інвестицій в Біткойн. Але наразі, всі перепони усунуті і інвестори можуть спокійно вкладати кошти в ці активи, знаючи, що вони можуть користуватись своїми класичними рахунками для торгівлі на фондовому ринку без користування аккаунтами різних крипто-бірж та мати страхування від регуляторів на відміну від активів у прямому крипто-ринку. В нашій статі ми розповімо що таке ІВІТ, чому саме акції цього фонду варто обирати, який інвестиційний результат можна отримати за рік та де можна торгувати цей актив.
16 Cічня 2024

Що ж таке ІВІТ?

ІВІТ - це акції інвестиційного біржового фонду iShares Bitcoin Trust (ETF), власником якого є Black Rock. Для прикладу, купуючи акції ІВІТ, згідно з заявою NASDAQ, Coinbase Custody Trust Company буде середовищем для зберігання біткойн-активів фонду, а Bank of New York Mellon буде зберігати фіатні активи, тим самим - кожна акція ІВІТ випущена під забезпечення BTC, а торгуватись акції будуть на NASDAQ.

 

Який інвестиційний результат можна отримати за рік?

Якщо поглянути на цифри, наскільки це було цікаво фінансовому світу, то в перші дві доби було продано акцій більш ніж на 7,7 мільярдів доларів. При оцінках в 1 трлн доларів ринку криптовалюти, можна сказати що від випуску ETF в усіх учасників були більші очікування від цієї події. І загалом, ціна BTC помірно зростала як раз під цей івент і в процесі його запуску. Але, стався “Sell the fact” і по закінченню івенту, усі гравці просто вирішили зафіксувати свої позиції і на фондовому ринку і на ринку криптовалюти, що вилилось в чергову корекцію та пошук справедливої ціни активу. 

Очікувати в найближчі місяці на черговий ріст активів поки що казати рано, бо останні показники інфляції та ринку праці, скорегували індекси США. А там де негатив на ринку акцій - подвійний негатив на ринку крипти, що наразі під час написання цієї статті вилився в ціну 42,600 на BTC

Звісно, попереду нас чекає вихід ETF на Ефіріум (ETH), тому невеличка пауза в забігу бичого циклу, для накопичення активів та врегулювання показників США, може спостерігатись до березня - квітня поточного року. Але в річній перспективі, можна цілком сказати, що акції IBIT - це однозначно один з найцікавіших активів для довгострокового утримання при виборі правильних цінових точок входу. 

 

Чому саме акції ІВІТ? 

Тому що капітал Black Rock, наразі, налічує близько 20 трлн. доларів і хто, як не вони знають перспективні інвестиційні напрями для розподілу свого капіталу. Якщо вони створили свій фонд і взялись активно за лобіювання своїх умов крипто-біржам, варто згадати тільки скандали з намаганнями маніпулювати біржами FTX, Binance, та агресивні напади на Coinbase, з метої її контролю. Ці хлопці, знають що роблять та знають як на цьому заробити. 

І поки що, всіх це влаштовує - SEC та Мінфін США можуть пов’язати та вивести з тіні капітал утриманий в Криптовалюті. А Black Rock та інші гравці, можуть майже монопольно продавати свої акції забезпечені крипто активами, при цьому ціна на Біткойн прямолінійно не впливає на ціну цих акцій. 

 

Залишається питання де можна купити акції ІВІТ? 

Як ми зазначали раніше, визначившись зі стратегією торгівлі новостворених ETF (короткострокові спекуляції чи довгострокове інвестування), зваживши усі ризики та ознайомившись з усією інформацією з офіційної сторінки ІВІТ, можна переходити до умов торгового рахунку та пошуку надійного брокера який надасть вам найкращі умови для торгівлі цим та іншими активами ринку акцій США. 

Джерело: XX. Торгівля акції ІВІТ в торговій платформі Alpha Trader Pro.

На усіх типах рахунків відкритих за допомогою нашої компанії з самого початку лістингу є можливість торгувати акції новостворених ETF по Біткойну. Умови рахунків наших партнерів дозволяють вам торгувати як на маркет сесії ринку, так і в довгостроковому інвестуванні. А якщо шукаєте можливість отримати проп-рахунок та реалізувати свою торгову ідею використовуючи кошти компанії не ризикуючи своїм депозитом, будемо раді бачити Вас учасником проп-компанії та з радістю проконсультуємо по будь якому питання щодо умов наших рахунків. 

Реєструйтесь на консультацію за посиланням:Консультація